THE BRAND

gust autentic logo

Un loc plin de istorie și amenajat într-un mod unic și special, Fabrica de Bere Ursus e compusă din 4 încăperi, și anume: ,,Camera Barului”, „Camera Malțului”, „Camera Laborator” și „Camera Restaurant”. Istoria berii Ursus e legată, în mod firesc, de istoria și evenimentele din Cluj. La începutul secolului al XVIII-lea apare prima mențiune conform căreia era deschisă în oraș o berărie. Ordinul cavalerilor Ioaniți, cu sediul în Conventul de la Mănăștur, Calvaria, au înființat această casa a berii, ce era exploatată prin interpuși care o luau în arendă – practică frecventă în acea perioadă. Expulzarea cavalerilor ioaniți în 1773 a cauzat trecerea berăriei sub influența statusului Româno-catolic. Schimbările au continuat să apară, următoarea dată importantă fiind în anul 1927 când a fost înființată firma Ursus, fabrica de bere Ursus, iar în anul 1948 a avut loc naționalizarea fabricii, urmând ca în 2010 acesteia să ii fie întreruptă complet activitatea din Cluj.
​

​Chiar dacă diferitele sortimente de bere și decorul autentic sunt cele care ies în evidență, gustul autentic al mâncarii și preparatele servite vin și completează peisajul într-un mod unic. Fie că alegi coastele de vită, gătite în tanjine cu cimbru verde, portocale și chili, servite cu cartofi zdrobiți, cu unt, roșii uscate și ceapa, sau poate preferi ciolanul de porc afumat și copt, servit cu varză călită și cartofi copți cu usturoi, o sa fii cu siguranță cucerit de gustul și aromele deosebite ale fiecărui preparat, accentuate bineînțeles de gustul inconfundabil al berii Ursus.

Indiferent de preparatul pe care îl alegi, bucătarii noștri îl prepară pe loc pentru tine, din cele mai proaspete și de cea mai înaltă calitate ingrediente. Vă recomandăm să încercați și unul dintre deserturile noastre, pentru ca plăcerea și extazul papilelor gustative sa fie la cote maxime.
​Fabrica de bere Ursus este locul perfect pentru un prânz liniștit împreună cu familia sau o cină alături de cei mai buni prieteni, dar și de o bere răcoroasă!

gust autentic logo

VISIT US